/ Recepty /

Zelníky od babičky

Zelníky

Hodnocení receptu (0 hlasujících):

Pro hodnocení receptu se musíte přihlásit

Autor:

Ingredience
  • 1/2 kg kyselého zelí
  • 1/2 kg hrubé mouky
  • sůl
  • 3-4 lžíce mléka
  • 3 vejce
Uvařil jsem recept (0)
Detail receptu
  • Doba přípravy:
  • Náročnost: Začátečník
  • Počet porcí:
  • Druh:

Postup přípravy

Kyselé zelí vymačkáme, dáme na vál a nakrájíme na menší kousky. Srovnáme do vrstvy vysoké asi tři centimetry, přidáme mouku, vejce, osolíme a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme ještě trochu mouky nebo mléka. Těsto nesmí být ani mazlavé, ani tuhé. Tvoříme z něj menší knedlíky, které vaříme 5 až 8 minut ve vroucí osolené vodě. Uvařené knedlíky rotrháme vidličkou a omastíme. Jsou výborné k vepřovému nebo uzenému masu.