/

Recepty

Recepty

Najděte si svůj recept

Cikánský řízek od Bobří řeky

26/8

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Začátečník

Kuřecí maso a cibuli nakrájíme na nudličky a dáme do mísy, přidáme všechny vyjmenované ingredience (solamyl nakonec), vše promícháme a dáme odležet do ledničky. Na rozpálenou pánev sázíme kopečky připravené kuřecí směsi, rozprostřeme je na malé...

Toustový chléb s jablečným pyré a skořicí

5/7

Druh:

Náročnost: Začátečník

Nakrájená a oloupaná jablka podusíme v půl litru vody, rozmixujeme a přidáme cukr, šťávu z citrónů a vanilkový puding. Povaříme cca 2 minuty. Jablečným pyré naplněné tousty posypeme skořicí a vložíme do sendvičovače. Podáváme se šlehačkou.

Jahody se smaženými banány

5/7

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Jogurt smícháme s medem, kari, kurkumou, chilli papričkou, neoloupaným drobně nakrájeným kumkvatem (nebo pomerančovou kůrou) a podle chuti omáčku osolíme. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky, namočíme do bílku smíchaného se sójovou omáčkou a...

Angreštové bezé věžičky

2/7

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh. Mouku smícháme s kokosem a lehce vmícháme do bílkového sněhu. Hotovou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme stejně velké placičky. Pečeme...

Milka meruňkovo-čokoládový kruh

29/6

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte máslo, mouku a droždí, poté přidejte cukr, vejce a mléko a promíchejte, tak aby vám vzniklo pružné těsto. Těsto vyválejte na připravené pracovní ploše do tvaru čtverce. Poté na těsto rozprostřete...

Zeleninové omelety

29/6

Druh:

Náročnost: Začátečník

Očištěnou zeleninu (květák a kapustu) spaříme předem horkou vodou, umeleme s brambory, cibulí, uzeninou a dušenými houbami. Přimícháme hladkou mouku a vejce. Mlouky dáváme tolik, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky. Těsto upečeme buď na vymaštěné...

Bramborové bochánky se sýrem

27/6

Druh:

Náročnost: Začátečník

Syrové brambory oškrábeme, jemně nastrouháme, vodu trochu vymáčkáme, přidáme sůl, žloutky, kmín, strouhaný sýr a zahustíme moukou. Nakonec vmícháme sníh. Z těsta tvoříme malé bochánky, lžící je na pánvi zploštíme a opečeme v rozpáleném tuku.

Koprová omáčka

27/6

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Pokročilý

Brambory oloupeme a dáme vařit společně s kmínem. Do vody vložíme bujón, vařící vodou předem spařené jáhly, červenou čočku a vaříme cca 30 minut. Poté romixujeme dohladka. Pokud je omáčka málo hustá, přimícháme mouku rozmíchanou v malé troše vody....

«
1 | 2 | 3 | 4