/

Recepty

Recepty

Najděte si svůj recept

Vanilkové rohlíčky

12/12

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Všechny suroviny si na vále zpracujeme v pevné těsto, které necháme v chladu odležet. Pak tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Pracny

12/12

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Suroviny zpracujeme do těsta, které necháme 24 hodin odležet v chladu. Formičky lehce vymažeme tukem a plníme je kousky těsta tak, aby uprostřed zůstal důlek. Těsto se pečením nafoukne. Pečeme při 170 °C dozlatova. Po upečení ještě horké teplé...

Makovec

19/11

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Ve velké misce smíchejte suché ingredience a přidejte žloutky z vajec. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přimíchejte ho k suchým ingrediencím se žloutky. Pak postupně přidávejte mléko a mixujte do hladka tak, aby vzniklo trochu řidší těsto, které...

Dýňová polévka

13/11

Druh: Polévka

Náročnost: Pokročilý

Rozehřejte troubu na 180C. Dýni nakrájejte na plátky a odstraňte semínka. Vidličkou jí nadrťte a dejte na pečící papír nebo plech vymazaný trochou másla. Přidejte stroužek česneku a podložte několika snítkami tymiánu.Pečte 45 -55 minut, dokud dýně...

Švestkový koláč s mákem

25/9

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které necháme asi 25 min vykynout na teplém místě. Pak těsto vyválíme na plechu, okraje...

Papriky plněné paštikou a rýží

10/9

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Začátečník

Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, necháme vychladnout (případně použijeme zbylou rýži z minulého dne) a promícháme s játrovou paštikou. Paprikovým luskům odřízneme vršek se stopkou, vydlabeme je, naplníme směsí paštiky a rýže a dáme...

Knedlíčková polévka z játrové paštiky

9/9

Druh: Polévka

Náročnost: Začátečník

Dáme vařit vodu, do které přidáme zeleninu, prolisujeme 3 stroužky česneku, lžičku soli, masox a kuřecí maso. Knedlíčky: Rozkrájíme rohlík a necháme ho chvíli namočený ve vlažné vodě, pak ho rozmačkáme a dáme do mísy. Přidáme strouhanku (přidáváme...

Těstoviny se sýrovo-dýňovou omáčkou

4/9

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Začátečník

Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte špagety a vařte je, až budou al dente - na skus. Vyjměte je z hrnce, nechte okapat a vložte do nich máslo. Přendejte do  větší pánve. Pečlivě promíchejte tak, aby se máslem hezky obalily.Ušlehejte si dohromady...

Tvarohové taštičky s džemem

4/9

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Tvaroh smícháme s cukrem, vejcem, solí a olejem. Přidáme prosetou mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme při pokojové teplotě po dobu 15 minut odležet. Těsto po odležení rozválíme na plát silný 5 mm a vykrájíme...

Plněná cuketa

30/8

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Začátečník

Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme., Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme kořením čubrica,...

«
1 | 2 | 3 | 4
»