/

Recepty

Recepty

Najděte si svůj recept

Karamelovo-banánové řezy

27/4

Druh:

Náročnost:

Žloutky smícháme s cukrem a vodou. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a pomoučeny plech. Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka...

Sváteční jahodový dort

20/3

Druh: Dezert

Náročnost:

Cukr vymíchejte se žloutky dohladka, až hmota zesvětlá. V jiné míse vyšlehejte z bílků sníh, který zlehka přimíchávejte do žlouzků současně s citronovou šťávou a moukou. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečte v předehřáté...

Zelníky od babičky

27/11

Druh:

Náročnost: Začátečník

Kyselé zelí vymačkáme, dáme na vál a nakrájíme na menší kousky. Srovnáme do vrstvy vysoké asi tři centimetry, přidáme mouku, vejce, osolíme a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme ještě trochu mouky nebo mléka. Těsto nesmí být ani mazlavé, ani tuhé....

Grilovaný kebab z mletého masa

20/8

Druh:

Náročnost:

V robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechejte deset minut stát a pak přidejte mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Mixujte, dokud nevznikne stejnorodá směs. Osolte a opřete ji...

Srnčí hřbet nepečený

25/4

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Z cukru krystal připravíme karamel. V hrnci rozpustíme Omegu se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a...

Limetkový dezert

21/4

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky, smícháme se změklým máslem. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folii. Formu poté uložíme do chladničky. Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou...

Karamelovo-banánové řezy

19/4

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Žloutky smícháme s cukrem a vodou. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a pomoučeny plech. Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka...

Tvarohová pomazánka s koprem

12/3

Druh:

Náročnost: Začátečník

Celerová pomazánka se sýrem

5/3

Druh:

Náročnost: Začátečník

Syrový celer a sýr nastrouháme najemno. Vejce uvařená natvrdo rozmačkáme nebo nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Můžete kápnout i citronovu šťávu. 

Francouzský jablečný koláč

4/3

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Suroviny na těsto dobře zpracujeme, vyválíme a vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a dáme do lednice.Oloupaná jablka na pyré nastrouháme nahrubo, přidáme marmeládu, vodu a rozvaříme. Můžeme použít i tyčový mixer. Pokud budou jablka...

«
1 | 2 | 3 | 4
»