/ Recepty /

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Hodnocení receptu (2 hlasujících):

Pro hodnocení receptu se musíte přihlásit

Autor:

Ingredience
  • 2pol. lžíce čerstvého kopru (nakrájeného)
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 700 ml vody
  • 1 hrst jáhel
  • 2 hrsti červené čočky
  • 2 čajové lžičky oleje (nejlépe konopný)
  • hladká mouka (max. 3 polévkové lžíce)
  • 400 g šmakouna uzeného
  • 1 čajová lžička drceného kmínu
  • 2 velké brambory
  • 1 čajová lžička octa (nejlépe umeocet - prodejny zdravé výživy)
Uvařil jsem recept (1)
Detail receptu
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Náročnost: Pokročilý
  • Počet porcí: 4
  • Druh: Hlavní jídlo

Postup přípravy

Brambory oloupeme a dáme vařit společně s kmínem. Do vody vložíme bujón, vařící vodou předem spařené jáhly, červenou čočku a vaříme cca 30 minut. Poté romixujeme dohladka. Pokud je omáčka málo hustá, přimícháme mouku rozmíchanou v malé troše vody. Nakonec přidáme pokrájený kopr a olej. Do horké omáčky vložíme šmakouny, které se dobře prohřejeme. Dochutíme octem. Lze dochutit také kysanou smetanou.