/ Recepty /

Kávová roláda s banánem

Kávová roláda s banánem

Hodnocení receptu (0 hlasujících):

Pro hodnocení receptu se musíte přihlásit

Autor: Claudie

Ingredience
  • Krém:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 40 g cukru
  • 100 g mléčné čokolády
  • Na korpus:
  • 8 bílků
  • špetka soli
  • 180 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 60 g hladké mouky
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • Dohotovení:
  • 3 malé banány
  • kakao na poprášení
Uvařil jsem recept (0)
Detail receptu
  • Doba přípravy:
  • Náročnost: Pokročilý
  • Počet porcí:
  • Druh: Dezert

Postup přípravy

Den předem si svaříme smetanu s kávou a cukrem. Krém za občasného míchání necháme trochu zchladnout a pak v něm rozpustíme mléčnou čokoládu. Na noc uložíme do ledničky.

Druhý den připravíme z bílků, špetky soli a obou cukrů tuhý sníh. Zlehka do něj vmícháme polovinu prosáté mouky a rozpuštěnou (ne horkou!) čokoládu. Pak přidáme zbylou mouku.

Těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem podélně nastříkáme těsně vedle sebe proužky. Korpus pečeme v troubě předehřáté na 200ºC přibližně 15 minut.

Kávový krém vyšleháme. Vychladlý korpus zbavíme papíru, na kterém se pekl. Potřeme ho krémem, poklademe banány a svineme. Roládu zabalíme do alobalu a v lednici necháme ztuhnout. Pak ji vybalíme, potřeme ji a dozdobíme zbylým krémem, posypeme kakaem a nakrájíme.