/ Recepty /

Domácí žitný chléb

Domácí žitný chléb

Hodnocení receptu (0 hlasujících):

Pro hodnocení receptu se musíte přihlásit

Autor:

Ingredience
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek žitné chlebové mouky
  • 2 hrnky studené vody
  • 1 kávová lžička octu
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1,5 kávové lžičky soli
Uvařil jsem recept (0)
Detail receptu
  • Doba přípravy: cca 9 hodiny (8 hodin kynutí)
  • Náročnost: Začátečník
  • Počet porcí:
  • Druh:

Postup přípravy

Všechny ingredience pořádně promícháme až vznikne řídké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme cca 8 hod. vykynout při pokojové teplotě. 

Troubu předehřejeme na 230C společně s formou (hřbet) cca 30 min, poté formu vyndáme vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a nalijeme do formy těsto. Formu opět vrátíme do trouby a při 230C pečeme 30 min. Poté teplotu snížíme na 220C a dopečeme 20 min.

Dobrou chuť