/ Recepty /

Borůvková nebo jiná ovocná bublanina

Borůvková nebo jiná ovocná bublanina

Hodnocení receptu (0 hlasujících):

Pro hodnocení receptu se musíte přihlásit

Autor: Luculus

Ingredience
  • borůvky, pokud je nemáte, stačí rybíz, jahody nebo maliny
  • 250 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky (lze přidat půl dávky jiné mouky - žitné, špaldové...)
  • půl prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • vlažné mléko na zvláčnění těsta
  • tuk a hrubá mouka na vymazání plechu nebo pečicí papír
Uvařil jsem recept (0)
Detail receptu
  • Doba přípravy:
  • Náročnost: Začátečník
  • Počet porcí:
  • Druh: Dezert

Postup přípravy

Žloutky utřete s cukrem. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Do žloutků s cukrem přidejte olej, mléko a mouku a důkladně promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh ze tří bílků a spojte.

Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a posypejte borůvkami. Pečete asi 20 minut dozlatova.

Tenhle základní recept poslouží k pečení koláče i s jiným druhem ovoce.

Obměnit se dá tak, že přidáte navrch máslovou drobenku.

Nebo před nasypáním ovoce postříkejte těsto ze sáčku krémem z měkkého tvarohu utřeného s vanilkovým cukrem.