/

Recepty

Recepty

Najděte si svůj recept

Tradiční Jidáš

11/4

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Vytvoříme si kvásek -  ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s jednou lžící cukru a lžící mouky, necháme to přikryté ubrouskem kynout 5-10 minut. Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku, zbylé mléko,...

Vosí hnízda

28/11

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

V misce utřeme máslo s cukrem a lehce vyšleháme s rumem. Přidáme nastrouhané piškoty a dobře promícháme směs. Těsto necháme cca 2 h. odpočinout v chladu. Náplň vytvoříme tak, že změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem, přidáme dle chuti a hustoty...

Linecké cukroví

25/11

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Vše promícháme a vypracujeme měkké hladké těsto, které se nelepí. Hotové linecké těsto necháme cca 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na slabší placku a vykrajujeme různé tvary, které pečeme v troubě 5 - 7 min. na 180°C, po vychladnutí je spelujeme...

Borůvková nebo jiná ovocná bublanina

11/7

Druh: Dezert

Náročnost: Začátečník

Žloutky utřete s cukrem. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Do žloutků s cukrem přidejte olej, mléko a mouku a důkladně promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh ze tří bílků a spojte. Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a...

Pagáčky se škvarkovou pomazánkou

23/2

Druh:

Náročnost:

Postup: Mouku prosejte do mísy a promíchejte se solí. Zapracujte nejprve změklé máslo a žloutky a potom přidejte i cukr, mléko a rozdrobené droždí. Pořádně propracujte na tužší těsto. Můžete si pomoct i ručním šlehačem s hnětacími metlami nebo...

Pusinkový dort s malinovým džemem

15/2

Druh:

Náročnost:

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů a trochou másla vymažte rozkládací dortovou formu zhruba o průměru 22 cm. Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Přidejte citrónovou kůru a postupně zašlehávejte mléko, aby se dobře...

Batáty na tymiánu

4/2

Druh: Hlavní jídlo

Náročnost: Začátečník

Batáty oloupeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm, Vložíme je do misky, z obou stran potřeme olejem, posypeme tymiánem a chilli a necháme chvíli odležet. Poté je opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu z obou stran. Na talířcích polejeme...

Bloody Mary

1/1

Druh:

Náročnost:

Do šejkru dejte několik kostek ledu a všechny suroviny kromě stonku celeru. Důkladně promíchejte a poté sceďte do sklenice naplněné drceným ledem. Ozdobte stonkem celeru.  

Domácí žitný chléb

13/11

Druh:

Náročnost: Začátečník

Všechny ingredience pořádně promícháme až vznikne řídké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme cca 8 hod. vykynout při pokojové teplotě.  Troubu předehřejeme na 230C společně s formou (hřbet) cca 30 min, poté formu vyndáme vymažeme nebo vyložíme...

Kávová roláda s banánem

11/9

Druh: Dezert

Náročnost: Pokročilý

Den předem si svaříme smetanu s kávou a cukrem. Krém za občasného míchání necháme trochu zchladnout a pak v něm rozpustíme mléčnou čokoládu. Na noc uložíme do ledničky. Druhý den připravíme z bílků, špetky soli a obou cukrů tuhý sníh. Zlehka do něj...

1 | 2 | 3 | 4
»